Jogurtové lívance
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- jogurt bílý 200 gramů
- mléko 250 mililitrů (plnotučné)
- kypřící prášek do pečiva 1 kus
- sůl
- olej řepkový (na smažení)
Postup přípravy
1. Do mísy dejte jogurt, přilijte mléko a dobře rozmíchejte. Mouku prosejte k jogurtové směsi, nasypte prášek do pečiva, lehce s moukou promíchejte a osolte. Metlou vymíchejte hladké těsto a nechte ho10 minut odpočinout.
2. V pánvi s malým množstvím oleje smažte lívance z obou stran dozlatova. Během smažení zapněte troubu na 50 °C. Hotové lívance pokládejte na talíř, přiklopte druhým talířem a do podávání udržujte teplé. Servírujte s marmeládou, tvarohem a jahodami.
Načítám komentáře...