Jogurtové lívanečky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 kus
- sůl
- jogurt bílý 180 gramů
- mléko 280 mililitrů
- máslo (přepuštěné nebo řepkový olej na smažení)
- smetana zakysaná
- smetana na šlehání 1/2 kelímku
- ovoce (čerstvé podle sezony)
- cukr krupice
- cukr moučkový (na poprášení)
Postup přípravy
Mouku prosejte a smíchejte s kypřicím práškem a se špetkou soli. Poté ji rozmíchejte s jogurtem a mlékem na řidší těstíčko, ve kterém by neměly zůstat hrudky nerozmíchané mouky.
Misku s těstem nechte pár minut odležet.
V lívanečníku v malém množství másla nebo oleje smažte z obou stran dozlatova jednotlivé lívanečky. Z uvedeného množství těsta by jich mělo vzniknout asi 12 kousků.
Horké lívanečky skládejte na sebe, aby se udržely teplé do doby, než osmažíte všechny. Podávejte je se zakysanou smetanou smíchanou s dotuha ušlehanou šlehačkou, přelité ovocem, lehce povařeným s trochou cukru, a poprášené moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...