Babiččiny tvarohové knedlíky
Seznam surovin
- tvaroh měkký 500 gramů
- strouhanka 1 hrnek
- krupice 1/2 hrnku
- mouka pšeničná hrubá 1/2 hrnku
- vejce 1 kus
- sůl
Na posypání:
- strouhanka 8 lžic
- cukr 2 lžíce
- máslo 2 lžičky
Na přelití:
- máslo 5 lžic (rozehřáté)
Postup přípravy
Měkký tvaroh rozmícháme s vejcem, přidáme krupici, mouku, strouhanku a špetku soli a promícháme. Těsto na válu důkladně propracujeme rukama, rozdělíme ho na malé kousky a v dlaních je zakulatíme do knedlíků.
Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, promícháme a vaříme 8 – 10 minut.
Strouhanku osmahneme na másle za stálého míchání dozlatova, odstavíme z ohně a vmícháme cukr.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, posypeme strouhankou s cukrem a přelijeme rozehřátým máslem.
Načítám komentáře...