Bleskové ovocné knedlíky
Seznam surovin
- meruňky 20 kusů
- tvaroh měkký 500 gramů (balený v papíru)
- mouka pšeničná hrubá 8 lžic
- strouhanka 4 lžíce
- vejce 1 kus (velké)
- sůl
- čokoláda hořká (nastrouhaná, na posypání)
Na omáčku:
Postup přípravy
Tvarohy rozbalíme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, strouhanku, přidáme vejce a špetku soli a promícháme, až vznikne hladké těsto.
Meruňky omyjeme a případně i vypeckujeme. Těsto rozdělíme na 20 dílů a do každého zabalíme jednu meruňku.
Knedlíky vložíme do velkého hrnce s vroucí lehce osolenou vodou a zvolna vaříme. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, vaříme ještě asi 1 minutu, pak je vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Omáčka: Vypeckované meruňky nakrájíme na kousky a rozvaříme s cukrem a trochou vody doměkka. Na závěr vmícháme vodku a omáčku již nevaříme.
Poznámka k receptu
Zkuste knedlíky naplnit třešněmi. Přelijte je pak omáčkou z rozvařených oslazených třešní ochucenou brandy a posejte nastrouhanou mléčnou nebo bílou čokoládou.
Načítám komentáře...