Blumové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Den předem uvařené brambory najemno nastrouháme. Přidáme mouku smíchanou s krupicí, vejce a špetku soli a krátce zpracujeme na tuhé těsto.

Z těsta vytvoříme dva válečky, které rozkrájíme na stejně velké kousky. Do středu každého dáme švestku. Dlaněmi zakulatíme, knedlíky zavaříme do vroucí osolené vody a vařečkou je ihned opatrně nadzdvihneme ode dna. Zvolna vaříme 7 - 8 minut.

Cukr promícháme s mákem, máslo rozehřejeme. Uvařené odkapané knedlíky rozdělíme na talíře, přelijeme je máslem a posypeme makovou směsí.

Poznámka k receptu

Místo másla a makové směsi můžete knedlíky přelévat zakysanou smetanou prošlehanou s cukrem a sypat nastrouhaným tvrdým tvarohem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...