Borůvkové knedlíky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- sůl
- cukr 20 gramů
- droždí 20 gramů
- mléko 1,5 decilitru (vlažné)
- žloutek 1 kus
- borůvky
- tvaroh tvrdý (na posypání)
- cukr moučkový (na posypání)
- máslo (rozpuštěné, na přelití)
Postup přípravy
Prosátou mouku dáme se solí a cukrem do mísy, rozdrobíme droždí, vmícháme žloutek a mlékem zaděláme hladké těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme a necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta odebereme vždy stejně velký kousek, trochu jej rozválíme, naplníme lžící borůvek a pevně uzavřeme.
Přikryté ubrouskem dáme ještě chvíli vykynout. Knedlíky dáváme do vroucí vody a asi 5 minut je vaříme z jedné strany, otočíme a asi 3 minuty pak z druhé strany.
Vyndáme sítem. Knedlíky posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Načítám komentáře...