Hruškové knedlíky plněné višněmi

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Drobně nakrájené višně krátce podusíme s vínem, skořicí a cukrem. Přilijeme likér a mícháme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout, pak skořici vyjmeme a ostrým nožem z ní utvoříme falešné stopky. Hruštičky rozkrojíme a vykrojíme z nich jádřinec. Vzniklé důlky naplníme podušenými višněmi a obě poloviny hruštiček opět spojíme (syrové hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřinec a prostor naplníme višněmi).

Do mísy nastrouháme brambory, přidáme tvaroh, vejce, špetku soli, zahustíme moukou, přilijeme máslo a opatrně vypracujeme těsto. Ihned ho rozdělíme na kousky, zabalíme do nich naplněné hrušky, knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 7 minut.

Uvařené a odkapané knedlíky rozdělíme na talíře, do každého zapíchneme “stopku” ze skořice, doplníme je oříšky promíchanými s máslem, pocukrujeme a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...