Hruškové knedlíky plněné višněmi
Seznam surovin
- tvaroh měkký 140 gramů
- brambory 140 gramů (vařené, oloupané)
- mouka pšeničná hrubá 150 gramů
- vejce 1 kus
- máslo 2 lžíce (rozpuštěné)
- sůl
- ořechy lískové 80 gramů (drcené, opražené)
- máslo (rozpuštěné, na přelití)
- cukr moučkový (na posypání)
Na náplň:
- hrušky 12 kusů (maličké, sterilované, nebo 3 malé měkké hrušky)
- višně 100 gramů (sušené)
- cukr 40 gramů
- víno červené 1 decilitr
- likér višňový 1/3 decilitru
- skořice 1 kus (svitek)
Postup přípravy
Drobně nakrájené višně krátce podusíme s vínem, skořicí a cukrem. Přilijeme likér a mícháme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout, pak skořici vyjmeme a ostrým nožem z ní utvoříme falešné stopky. Hruštičky rozkrojíme a vykrojíme z nich jádřinec. Vzniklé důlky naplníme podušenými višněmi a obě poloviny hruštiček opět spojíme (syrové hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jádřinec a prostor naplníme višněmi).
Do mísy nastrouháme brambory, přidáme tvaroh, vejce, špetku soli, zahustíme moukou, přilijeme máslo a opatrně vypracujeme těsto. Ihned ho rozdělíme na kousky, zabalíme do nich naplněné hrušky, knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 7 minut.
Uvařené a odkapané knedlíky rozdělíme na talíře, do každého zapíchneme “stopku” ze skořice, doplníme je oříšky promíchanými s máslem, pocukrujeme a podáváme.
Načítám komentáře...