Jahodové knedlíky babičky Aničky I

Seznam surovin

Na knedlíky:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy nasypte krupičku, udělejte v ní důlek, přidejte cukr, rozdrobte droždí a zalijte vlažným mlékem. Nechte vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut. Pak přidejte vejce, sůl, rozpuštěné máslo a vypracujte jemné, hladké těsto. Vytvarujte bochánek a v míse přikryté čistou utěrkou nechte těsto 30 minut kynout.

2. Těsto rozdělte na dva díly, z každého vyválejte váleček, z válečků pak nakrájejte 9 stejných kousků těsta. Kousky těsta vytvarujte na placky, do každé pečlivě zabalte celou jahodu. Hotové knedlíky přikryjte na pracovní desce utěrkou a nechte ještě 10 minut kynout.

3. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě přesně 7 minut. Po vytažení je nemusíte propichovat, takže veškerá šťáva zůstane uvnitř. Podávejte s tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.

Poznámka k receptu

Tenká vrstva nadýchaného těsta objímá nejsladší červnové jahody. Takhle nějak vypadá vzpomínka na začátek léta u babičky.

18 knedlíků

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...