Jahodový tunel
Seznam surovin
- jahody 12 kusů
- tvaroh měkký 2 hrnky
- mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek (na vál)
- máslo 1/2 hrnku (rozpuštěné, na přelití)
- pšeničné klíčky 1 hrst (na posypání)
- cukr moučkový 1/2 hrnku (na posypání)
Postup přípravy
V míse smícháme tvaroh s vejci, přidáme mouku a špetku soli a vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto. Přeneseme ho na pomoučený vál, rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na obdélníkový plát. Do středu jednoho plátu položíme v řadě těsně za sebou 6 omytých celých jahod, těsto stočíme do šišky a okraje k sobě pevně přitiskneme. Stejně připravíme i druhou šišku knedlíku.
Oba knedlíky vložíme do velkého hrnce s dostatečným množství vroucí, lehce osolené vody a vaříme je 12 minut.
Uvařené knedlíky opatrně vyjmeme z hrnce, rozkrojíme je na půlky a rozdělíme na čtyři talíře. Každou půlku na talíři nakrájíme na plátky, posypeme moučkovým cukrem smíchaným s pšeničnými klíčky a přelijeme rozpuštěným máslem.
Poznámka k receptu
Knedlíky můžete posypat i strouhaným tvrdým tvarohem nebo rozdrcenými máslovými sušenkami a vylepšit kopečkem smetany a nadrobno nasekanou meduňkou.
Načítám komentáře...