Jahodový tunel

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme tvaroh s vejci, přidáme mouku a špetku soli a vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto. Přeneseme ho na pomoučený vál, rozdělíme na poloviny a každou rozválíme na obdélníkový plát. Do středu jednoho plátu položíme v řadě těsně za sebou 6 omytých celých jahod, těsto stočíme do šišky a okraje k sobě pevně přitiskneme. Stejně připravíme i druhou šišku knedlíku.

Oba knedlíky vložíme do velkého hrnce s dostatečným množství vroucí, lehce osolené vody a vaříme je 12 minut.

Uvařené knedlíky opatrně vyjmeme z hrnce, rozkrojíme je na půlky a rozdělíme na čtyři talíře. Každou půlku na talíři nakrájíme na plátky, posypeme moučkovým cukrem smíchaným s pšeničnými klíčky a přelijeme rozpuštěným máslem.

Poznámka k receptu

Knedlíky můžete posypat i strouhaným tvrdým tvarohem nebo rozdrcenými máslovými sušenkami a vylepšit kopečkem smetany a nadrobno nasekanou meduňkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...