Jemné knedlíčky s marinovanými jahodami
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
- houska 200 gramů (bez kůrky, nebo jiné bílé pečivo)
- sýr Mascarpone 150 gramů
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná hrubá 2 lžíce
- sůl
- mouka (na vál)
- smetana zakysaná 2 decilitry (na doplnění)
- cukr moučkový (na posypání)
- máta (lístky, na ozdobení)
Na marinované jahody:
- jahody 500 gramů (čerstvé)
- cukr 60 gramů
- vodka 1/2 decilitru (jahodová)
- hřebíček 4 kusy
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
- pomerančová kůra 1 špetka (strouhaná)
Postup přípravy
V kastrůlku svaříme 1,5 dl vody s cukrem, hřebíčkem a citrusovou kůrou asi na třetinu původního množství a po částečném zchladnutí směs scedíme a přelijeme do mixéru. Přidáme vodku a polovinu nakrájených jahod a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Zbylé jahody nakrájíme na dílky a promícháme je s omáčkou.
Tvaroh smícháme s mascarpone, vejci, moukou a špetkou soli, vmícháme pečivo rozsekané v robotu na jemnou drť a těsto necháme asi 10 minut odležet. Pak z něj lžičkou vykrojíme nočky, na pomoučeném válu je zakulatíme, vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 6 minut.
Na talíře rozdělíme marinované jahody (studené nebo lehce prohřáté), přidáme odkapané knedlíčky, doplníme smetanou, podle chuti pocukrujeme, ozdobíme mátou a podáváme.
Načítám komentáře...