Jogurtové knedlíky s Jahodovým žahourem

Seznam surovin

Žahour:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. rohlík nakrájejte na malé kostky, dejte do větší mísy a zalijte jogurtem. vejce rozklepněte a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s polovinou másla a tvarohem.

2. přidejte rohlík s jogurtem, krupičkou a sníh. vypracujte měkké těsto, ze kterého namočenou lžící tvarujte menší knedlíčky – asi 24 kusů.

3. nechte je alespoň 20 minut odpočinout. poté je v mírně osolené vodě vařte asi 6 minut. po uvaření ihned přelijte zbylým rozpuštěným máslem.

4. polovinu jahod povařte v 50ml vody s cukrem. Když změknou, slijte přebytečnou vodu, rozmačkejte je a přidejte máslo, smetanu, skořici, škrob a promíchejte. Zbytek jahod nakrájejte na menší kousky a přidejte do hrnce. pokud se vám bude zdát žahour hustý, zřeďte ho trochou vody a nechte ještě krátce povařit.

5. na talíři posypte cukrem a nasekanou čerstvou mátou.

Poznámka k receptu

Ne vždycky je jídlo dokonale barevné a lákavé. nedejte ale na první pohled. až ochutnáte, pochopíte, že smetana v jahodovém žahouru má rozhodně své místo.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...