Kakaové knedlíčky s jahodami
Postup přípravy
Nejdříve připravíme omáčku. 4 dl mléka povaříme se strouhaným kokosem asi 15 minut, pak směs přecedíme a dáme znovu vařit. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek se žloutkem, vmícháme ho do vroucího mléka, přidáme cukr a za stálého míchání necháme omáčku krátce přejít varem.
Dále připravíme těsto. V kastrolu přivedeme k varu mléko a rozpustíme v něm tuk. Za stálého míchání přisypáváme mouku a stále mícháme na mírném ohni, dokud se hmota nepřestane lepit na vařečku a stěny. Kastrol odstavíme z ohně a hmotu necháme prochladnout.
Mezitím povaříme 0,5 dl vody se lžičkou cukru a když se cukr rozpustí a směs začne lehce zlátnout, odstavíme ji z ohně a vmícháme omyté kumkvaty nakrájené na plátky.
Kokos na ozdobení opatrně za stálého míchání opražíme na másle dozlatova.
Do prochladlé hmoty na těsto vmícháme vejce, kakao a špetku soli a vypracujeme hladké tuhé těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát a nakrájíme ho na čtverce o velikosti asi 5 x 5 cm. Do středu každého položíme omytou a odkapanou jahodu, těsto dobře uzavřeme a zakulatíme. Knedlíky vložíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme 2 minuty. Pak je opatrně promícháme a vaříme ještě asi 6 minut.
Na talíře rozdělíme teplou kokosovou omáčku, přidáme uvařené a odkapané knedlíky a povařené plátky kumkvatů, vše posypeme opraženým kokosem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...