Kávové knedlíky
Seznam surovin
- káva 2 lžičky (instantní )
- sůl
- tvarohové těsto 500 gramů
- máslo (na pomazání )
Na náplň:
- ořechy vlašské 100 gramů
- čokoláda mléčná 100 gramů
- sušenky 50 gramů (opražené)
- whisky 1/3 decilitru
Na posypání:
- semínka sezamová 50 gramů
- brusinky 50 gramů
- cukr moučkový
Postup přípravy
Ve vhodné misce rozpustíme mléčnou čokoládu, přidáme nakrájené ořechy, opražené drobečky ze sušenek a whisky, promícháme a necháme zchladnout.
Do tvarohového těsta zapracujeme instantní kávu rozmíchanou se lžičkou vody a těsto rozdělíme na 24 kousků. Z vychladlé náplně utvoříme 24 kuliček, které zabalíme do kousků těsta, zakulatíme, vložíme do prudce se vařící osolené vody, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 7 minut.
Sezamová semínka a brusinky zvolna za stálého míchání opražíme na suché pánvi, dokud sezam nezačne růžovět, a směs ihned přesypeme do misky. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme odkapat, rozdělíme je na talíře a posypeme sezamem s brusinkami. Na závěr je podle chuti pocukrujeme, přelijeme máslem a podáváme.
Recept na tvarohové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...