Knedlíčky s čokoládovým krémem
Seznam surovin
- nutella 250 gramů (nebo jiná oříškovo-čokoládová pomazánka)
- brambory 150 gramů (vařené, oloupané)
- tvaroh měkký 150 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- žloutek 1 kus
- máslo 30 gramů
- sůl
- mouka (na vál)
- marmeláda (jahodová, na ozdobení)
Na banánovou pěnu:
Postup přípravy
V míse smícháme tvaroh se změklým máslem, žloutkem a špetkou soli. Přidáme jemně nastrouhané vychladlé brambory, posypeme moukou a opatrně promícháme, až vznikne hladké těsto.
Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm, který nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme lžičku čokoládové pomazánky, těsto uzavřeme a v dlaních zakulatíme do knedlíčků. Vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 8 - 10 minut.
Vyjmeme je děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, doplníme teplou pěnou a přestříkáme rozmixovanou marmeládou.
Banánová pěna: Dvě třetiny cukru svaříme s 1 dl vody na polovinu původního množství. Přidáme rozmačkaný banán, za stálého míchání svaříme na hustou kaši a odstavíme z ohně. Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbylý cukr a pak postupně zašleháme i teplou banánovou kaši.
Načítám komentáře...