Knedlíky od tety
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů (balený v papíru)
- vejce 2 kusy
- rohlík 2 kusy
- krupice (dětská, na posypání válu)
Na doplnění:
- jogurt
- zavařenina
- ovoce (čerstvé)
Postup přípravy
V míse rozmícháme tvaroh s vejci, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, opatrně zamícháme, mísu zakryjeme utěrkou a těsto necháme 2 hodiny odpočinout na teplém místě.
Na válu posypaném dětskou krupicí utvoříme z připraveného těsta malé knedlíčky.
Ve vhodném hrnci přivedeme k varu vodu, snížíme plamen, aby se voda nevařila klokotem, vložíme do ní knedlíčky a zvolna vaříme těsně pod bodem varu (táhneme) asi 10 minut.
Uvařené knedlíčky vyjmeme z vody, po odkapání je rozdělíme na talíře a podáváme přelité jogurtem a doplněné zavařeninou a čerstvým ovocem (banány, pomeranči...).
Načítám komentáře...