Knedlíky pod čepicí
Seznam surovin
- ovoce 5 decilitrů (rozvařené, na doplnění )
- sůl
- bílek 2 kusy (na povrch)
- cukr krupice 2 lžíce (na povrch)
Na těsto:
- dětská krupice 200 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 3,5 decilitru
- máslo 40 gramů
- cukr 1 lžíce
- bramborové těsto 150 gramů (instantní)
- smetana zakysaná 2 lžíce
Postup přípravy
Krupičku jemně osmahneme za stálého míchání na másle, zalijeme ji mlékem, přidáme cukr a špetku soli a uvaříme hustou kaši. Za občasného zamíchání ji necháme částečně zchladnout, přeložíme do mísy, vmícháme jedno po druhém vejce, zakysanou smetanu a tolik směsi na knedlíky, až vznikne vláčné těsto (může být trochu řidší, protože směs na knedlíky do sebe během několika minut absorbuje část tekutiny a těsto zhoustne).
Těsto necháme asi 10 minut odpočinout, pak z něj utvoříme malé kulaté knedlíčky velké jako pingpongové míčky, vložíme je do vroucí osolené vody, vařečkou je jemně odlepíme ode dna a vaříme asi 6 minut. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého postupně přišleháme cukr a šleháme, dokud sníh nedrží pevně na metle.
Troubu zapneme na gril na nejvyšší stupeň. Uvařené knedlíky rozdělíme na vhodné talíře a dvěma lžícemi na ně rozdělíme noky ze sladkého sněhu. Talíře s knedlíky položíme na plech, vložíme pod gril a necháme sníh zezlátnout (jen několik desítek vteřin). Knedlíky podlijeme ovocnou omáčkou,
případně pocukrujeme a podáváme.
Načítám komentáře...