Knedlíky s hroznovým vínem

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuličky hroznů opláchneme, osušíme a po částech je zapracujeme do vykynutého těsta. Rozdělíme ho na 4 díly, utvoříme z nich bochánky a necháme je na válu zakryté utěrkou znovu vykynout.

V kastrolu přivedeme k varu asi 2 dl vody, přisypeme cukr a vypeckované a na kousky nakrájené ryngle a podusíme je doměkka. Pak je rozmixujeme ponorným mixérem, přecedíme a dále vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

Mandle nasekáme nahrubo a opečeme dozlatova na suché pánvi. Přisypeme lžíci cukru a necháme ho lehce zkaramelizovat. Směs odstavíme a po vychladnutí ji lehce rozdrtíme válečkem.

Vykynuté knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 – 10 minut.

Na čtyři talíře nalijeme teplou rynglovou omáčku, přidáme uvařený a odkapaný knedlík, posypeme drcenými mandlemi s cukrem a podáváme.

Recept na kynuté těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...