Knedlíky s hroznovým vínem
Seznam surovin
- kynuté těsto 400 gramů
- hroznové víno 240 gramů (polovina světlého a polovina tmavého)
- mandle 60 gramů (loupané)
- cukr 1 lžíce
Na omáčku:
Postup přípravy
Kuličky hroznů opláchneme, osušíme a po částech je zapracujeme do vykynutého těsta. Rozdělíme ho na 4 díly, utvoříme z nich bochánky a necháme je na válu zakryté utěrkou znovu vykynout.
V kastrolu přivedeme k varu asi 2 dl vody, přisypeme cukr a vypeckované a na kousky nakrájené ryngle a podusíme je doměkka. Pak je rozmixujeme ponorným mixérem, přecedíme a dále vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Mandle nasekáme nahrubo a opečeme dozlatova na suché pánvi. Přisypeme lžíci cukru a necháme ho lehce zkaramelizovat. Směs odstavíme a po vychladnutí ji lehce rozdrtíme válečkem.
Vykynuté knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 – 10 minut.
Na čtyři talíře nalijeme teplou rynglovou omáčku, přidáme uvařený a odkapaný knedlík, posypeme drcenými mandlemi s cukrem a podáváme.
Recept na kynuté těsto najdete zde.
Načítám komentáře...