Knedlíky s rynglemi
Seznam surovin
- ryngle 8 kusů
- mouka pšeničná polohrubá 500 gramů
- tvaroh měkký 250 gramů (ne ve vaničce)
- vejce 2 kusy
- mléko 1,5 decilitru
- máslo 2 lžíce
- sůl
- mouka (na vál)
- máslo 50 gramů (na přelití)
- cukr moučkový (na posypání)
Na skořicovou strouhanku:
- strouhanka 100 gramů
- máslo 50 gramů
- cukr krupice 2 lžíce
- skořice 1 lžička (mletá)
Postup přípravy
Měkký tvaroh prolisujeme do mísy (použijeme balený v papíru (tvaroh z vaničky je příliš řídký), přidáme mouku, vejce, rozpuštěné máslo a mléko, lehce osolíme a vypracujeme vláčné těsto (je-li příliš řídké, vmícháme ještě trochu mouky, je-li naopak tuhé, přidáme trochu mléka).
Z připraveného těsta utvoříme váleček, který nakrájíme na 8 dílků, každý rozválíme na pomoučeném válu na tenko a opatrně do něj zabalíme jednu celou omytou a osušenou ryngli (nebo ryngle nakrájíme na půlky či čtvrtky a zabalíme je do menších kousků těsta). Knedlíky zakulatíme v dlaních, vložíme je do vroucí lehce osolené vody, opatrně promícháme a vaříme asi 6 – 8 minut podle velikosti a zralosti ovoce.
Mezitím na rozehřátém másle za stálého míchání opražíme dozlatova strouhanku. Přidáme krupicový cukr a skořici, krátce za stálého míchání prohřejeme a odstavíme z ohně.
Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme je odkapat, rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou, pokapeme máslem, pocukrujeme a ihned podáváme.
Načítám komentáře...