Knedlíky se sušeným ovocem
Seznam surovin
- tvarohové těsto 600 gramů
- sůl
- perník 100 gramů (strouhaný, opražený)
- máslo 30 gramů (na obalení)
- cukr moučkový (na posypání)
Na náplň:
- datle 100 gramů
- švestky sušené 80 gramů
- meruňky 80 gramů (sušené )
- cukr 50 gramů
- víno červené 1 decilitr
Na omáčku:
Postup přípravy
Na kostičky nakrájené meruňky podusíme s vínem, rumem a cukrem asi 10 minut. Přidáme nakrájené vypeckované švestky a datle, povaříme odkryté, dokud se neodpaří většina tekutiny, a necháme vychladnout.
Připravíme omáčku. V kovové misce vyšleháme žloutky s polovinou cukru a špetkou soli do pěny, přimícháme mléko, misku ponoříme do horké vodní lázně a směs vyšleháme na jemný krém, do kterého po prochladnutí opatrně vmícháme rum. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj vychladlý žloutkový krém a rozpuštěnou čokoládu. Připravené těsto rozdělíme na 16 kousků.
Z vychladlé ovocné směsi utvoříme 16 kuliček a zabalíme je do kousků těsta (pokud se těsto lepí, zpracováváme ho na pomoučeném válu). Knedlíky zakulatíme v dlaních, vložíme do prudce se vařící vody osolené vody, snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 10 minut. Uvařené odkapané knedlíky ihned obalíme v opraženém perníku, rozdělíme je na talíře, doplníme omáčkou a pocukrujeme.
Recept na tvarohové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...