Kokosové knedlíčky s mangovou omáčkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 220 gramů
- mango 1 kus (větší, zralé)
- kokosové mléko 3 decilitry
- cukr 80 gramů
- máslo 40 gramů
- víno bílé 2 decilitry
- žloutek 2 kusy
- limetka 1 kus (vymačkaná šťáva)
- mléko 1,5 decilitru
- sůl
- kokos 4 lžíce (strouhaný, opražený)
- cukr moučkový (na posypání)
- máslo (rozpuštěné, na přelití)
Postup přípravy
Mango zbavíme pecky, oloupeme a polovinu dužniny nakrájíme na malé kostičky. Zbytek nakrájíme na kousky a podusíme je ve víně svařeném s cukrem a limetkovou štávou. Kokosové mléko svaříme s obyčejným mlékem.
V kastrůlku rozpustíme máslo a za stálého míchání přisypeme mouku se špetkou soli. Krátce ji opražíme, zalijeme povařenými mléky, rychle rozmícháme, přivedeme k varu a dále mícháme, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn kastrůlku. Odstavíme ho z ohně a když zchladne, vmícháme jeden po druhém žloutky. Na závěr vmícháme syrové kostičky manga, lžičkou z těsta vykrojíme nočky a na pomoučeném prkénku je zakulatíme. Vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 5 minut.
Vyjmeme je děrovanou naběračkou, po odkapání je promastíme máslem a uložíme v teple.
Podušené mango rozmixujeme, rozdělíme na talíře, přidáme knedlíčky, posypeme je dorůžova opraženým kokosem a pocukrujeme.
Načítám komentáře...