Krupicové knedlíčky s jahodami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 350 gramů
- krupice 200 gramů (jemná)
- vejce 2 kusy
- mléko 5 decilitrů
- cukr 1 lžíce
- sůl
- mouka (na vál)
- jahody 35 kusů
- tvaroh tvrdý (nastrouhaný, na posypání)
- cukr moučkový (na posypání)
- máslo (rozpuštěné, na přelití)
Postup přípravy
Polovinu mléka přivedeme k varu, osolíme ho, přidáme cukr a přimícháme krupici smíchanou se zbylým mlékem. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Pak do ní jedno po druhém vmícháme vejce a tolik mouky, aby vzniklo tužší těsto, které dobře propracujeme.
Těsto rozdělíme na několik částí, které na lehce pomoučeném válu rozválíme na válečky a nakrájíme na stejný počet kousků, jako máme jahod. Každý rozmáčkneme, položíme na něj jahodu a dobře ji do těsta zabalíme.
Knedlíčky vložíme do hrnce s vroucí lehce osolenou vodou, opatrně promícháme a vaříme 7 - 9 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme odkapat a rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme strouhaným tvarohem a cukrem, přelijeme máslem a podáváme.
Načítám komentáře...