Krupicové knedlíčky s jahodami na špízu
Seznam surovin
- krupice 300 gramů (jemná)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- mléko 5 decilitrů
- vejce 2 kusy
- cukr 30 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- sůl
Na obalení:
Na doplnění:
- jahody 250 gramů
- omáčka (ovocná - topping)
- cukr moučkový
Postup přípravy
Do mléka vmícháme obyčejný cukr a špetku soli a přivedeme k varu. Přidáme krupici a za stálého míchání uvaříme kaši. Zakryjeme ji fólií, aby se na ní neutvořil škraloup, a necháme vychladnout.
Pak do kaše vmícháme vejce, vanilinový cukr a mouku a vypracujeme tužší těsto. Utvoříme z něj malé oválné knedlíčky, vložíme je do lehce osolené vroucí vody a vaříme 6 – 8 minut.
Po odkapání knedlíčky potřeme medem, obalíme v rozmačkaných piškotových drobečcích a napíchneme s třídavě s jahodami na špízy. Při podávání je doplníme ovocnou omáčkou a pocukrujeme.
Načítám komentáře...