Krupicové "rafaelo" knedlíky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 300 gramů
- krupice 200 gramů (jemná)
- čokoláda bílá 200 gramů
- mléko 5 decilitrů
- vejce 2 kusy
- cukr 30 gramů
- sůl
- mouka (na vál)
- kokos (strouhaný, na posypání)
- cukr moučkový (na posypání)
- máslo (rozehřáté, na přelití)
Postup přípravy
Do mléka vmícháme cukr a špetku soli a přivedeme k varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání uvaříme kaši. Odstavíme ji z ohně, zakryjeme fólií, aby se na ní neutvořil škraloup, a necháme ji vychladnout.
Pak do kaše vmícháme vejce a mouku a vypracujeme tužší těsto. Přeložíme ho na pomoučený vál, rozdělíme na kousky a do každého zabalíme kostičku bílé čokolády. Knedlíky v dlaních zakulatíme, vložíme je do hrnce s vroucí lehce osolenou vodou a vaříme 7 – 8 minut.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody děrovanou naběračkou, rozdělíme je na talíře, posypeme strouhaným kokosem a cukrem, přelijeme máslem a podáváme.
Načítám komentáře...