Kynuté knedlíky s meruňkami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- žloutek 1 kus
- droždí 10 gramů
- cukr 10 gramů
- sůl 1 špetka
- máslo 30 gramů (rozpuštěné)
- mléko 180 mililitrů
- tvaroh tvrdý 1 kostka (na posypání)
- cukr 4 lžíce (na posypání)
- máslo 30 gramů (na přelití)
Postup přípravy
Do mísy nasypte mouku se špetkou soli. Stranou udělejte důlek, do kterého dejte vlažné mléko, rozdrobené droždí a cukr a nechte droždí vzejít. Přidejte žloutky, vlažné máslo a vypracujte nelepivé těsto, které nechte na teplém místě nakynout.
Těsto rozdělte na stejně velké kousky, do každého zabalte meruňku, rozložte je na vále, zakryjte utěrkou a nechte chvíli kynout. Potom knedlíky otočte a ještě je nechte kynout.
Knedlíky vložte do vroucí vody, vařte 5 - 8 minut (podle velikosti). Uvařené vyjměte z vody, hned natrhněte nebo propíchněte vidličkou, aby vyšla pára. Rozdělte knedlíky na talíře, posypte strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a přelijte rozehřátým máslem.
Načítám komentáře...