Malinové knedlíčky s čokoládovou omáčkou
Seznam surovin
- maliny 250 gramů (mražené)
- krupice 200 gramů (jemná)
- mouka pšeničná hrubá 150 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 3,5 decilitru
- čokoláda bílá 50 gramů
- máslo 40 gramů
- cukr 1 lžíce
- sůl
- mouka (na vál)
- pistácie 1 lžíce (nasekané, nesolené, na posypání)
Na omáčku:
- čokoláda hořká 80 gramů
- smetana 1/2 decilitru
- žloutek 1 kus
- med 1 lžíce
Postup přípravy
Bílou čokoládu rozpustíme a pomocí malého kornoutku ji opatrně nastříkáme do mražených malin. Necháme ji krátce ztuhnout a maliny vrátíme zpět do mrazáku.
Krupičku jemně osmahneme na másle, zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a cukr a uvaříme hustou kaši. Necháme ji za očasného zamíchání částečně zchladnout, pak ji přelijeme do mísy, vmícháme jedno po druhém vejce a postupně tolik mouky, aby vzniklo vláčné a dostatečně husté těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.
V kovové misce smícháme smetanu se žloutkem a medem, misku ponoříme do horké vodní lázně, směs vyšleháme do zhoustnutí a vmícháme ji do rozpuštěné hořké čokolády.
Z připraveného těsta lžící vykrajujeme kousky, které na pomoučeném válu lehce prsty rozmáčkneme a do každého zabalíme zmrzlou malinu. Knedlíčky vložíme do vařící se osolené vody a při mírné teplotě vaříme asi 7 minut. Necháme je odkapat, rozdělíme na talíře, doplníme teplou čokoládovou omáčkou, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.
Načítám komentáře...