Meruňkové tvarohové knedlíky
Seznam surovin
- meruňky 1 kilogram (nebo jahody, švestky)
- tvaroh 500 gramů (tučný)
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- sůl 1 špetka
- strouhanka
- cukr moučkový
- máslo
Postup přípravy
Tvaroh promícháme s vejci a solí, důkladně prohněteme, přidáme mouku, zase prohněteme až získáme zpracovatelné těsto. Nesmí být moc tuhé.
Těsto vyválíme na plát, vykrájíme čtverce dle velikosti ovoce a meruňky obalíme těstem. Hotové knedlíky vhodíme do vařící vody a vaříme 5 - 8 minut dle druhu a velikosti ovoce.
Uvařené knedlíky upravíme na talíře a posypeme nasucho opečenou strouhankou, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Poznámka k receptu
Místo strouhanky můžeme použít též nastrouhaný tvrdý tvaroh.
Načítám komentáře...