Petřiny TŘEŠŇOVÉ KNEDLÍKY S PERNÍKEM
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- tvaroh měkký 500 gramů (plnotučný ve staniolu)
- máslo 125 gramů (změklé)
- vejce 2 kusy
- cukr krystal 50 gramů
- cukr moučkový 1 lžíce
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- smetana na šlehání (pár lžic)
- třešně (na náplň)
K podávání:
Postup přípravy
1. Máslo vyšlehejte společně s cukrem krystal do světlé pěny, přidejte po jednom vejce a vždy důkladně do másla zapracujte. Nakonec vmíchejte 375 g tvarohu a promíchejte. Mouku smíchejte s kukuřičným škrobem a solí, nasypte do mísy a vypracujte těsto. Vytvarujte z něj váleček, zabalte do potravinářské fólie a uložte na 45 minut do lednice.
2. Třešně omyjte, osušte a odstopkujte. Zbylý tvaroh rozmíchejte s cukrem a pár lžícemi smetany do hladkého krému. Velký hrnec s vodou přiveďte k varu. Z válečku odkrajujte kousky, na pomoučené pracovní desce z nich udělejte placky, zabalte důkladně jednotlivé třešně a pokračujte, dokud veškeré těsto nespotřebujete. Knedlíky nasypte do vroucí vody, stáhněte plamen na polovinu a vařte, dokud nevyplavou nahoru. Horké knedlíky ihned po vylovení propíchněte párátkem, aby z nich vyšla pára. Podávejte s tvarohovým krémem, cukrem, rozpuštěným máslem a nastrouhaným perníkem.
Poznámka k receptu
Tenký tvarohový kabátek, sladká třešeň a nadýchaný tvarohový krém ve spojení s perníkem vytvá- řejí explozi chutí, kterou si oblíbíte. Nechte vyniknout třešně v celé kráse a nespotřebujte je všechny na bublaninu.
Načítám komentáře...