Pohankové ovocné knedlíky
Seznam surovin
- pohanka 120 gramů (lámalka)
- mléko sójové 500 mililitrů
- mouka pohanková 100 gramů (+ na posypání pracovní plochy)
- blumy 400 gramů
- máslo 100 gramů
- kokos 50 gramů (strouhaný)
- čokoláda 2 kusy (tyčinka Margot)
Na posypání:
- tvaroh tvrdý 100 gramů
Postup přípravy
1. Pohanku dejte do hrnce, zalijte mlékem a pod pokličkou přiveďte k varu. povařte asi 2 minuty, stáhněte z plamene a nechte ji nabobtnat alespoň 40 minut.
2. Poté do ní vmíchejte mouku a vypracujte hladké těsto, které nechte uležet nejlépe přes noc.
3. Blumy omyjte a vypeckujte. poté posypte pracovní desku pohankovou moukou a zpracujte těsto do šišky. tu rozdělte na čtvrtiny, znovu vytvořte válečky a opět je rozdělte na čtvrtiny. Z každého kousku udělejte placičku a blumu do ní zabalte. dlaněmi vyválejte kuličku a obalte ji v mouce.
4. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a dejte do ní knedlíky (8 kusů a pak druhou várku). přiklopte a vařte 9 minut. připravte omáčku: tvaroh rozdrolte a smíchejte s kokosem. máslo rozehřejte a margotku nastrouhejte na hrubším struhadle.
5. Uvařené knedlíky vyndejte, nechte okapat a přibližně 3 minuty oschnout. na talíři je posypte tvarohovo-kokosovou směsí, polijte máslem a posypte margotkou.
Poznámka k receptu
Alternativní verzí ovocných knedlíků jsou ty pohankové. Jejich chuť je vzhledem k surovinám specifická, ale určitě si vás získá.
odpočinutí těsta přes noc
Načítám komentáře...