Růžové krupicové knedlíčky
Seznam surovin
- krupice 300 gramů (jemná)
- mouka pšeničná hrubá 200 gramů
- mléko 5 decilitrů
- vejce 2 kusy
- cukr 30 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- sůl
Na obalení:
- máslo 200 gramů
- piškoty cukrářské 1 balíček (růžové)
Postup přípravy
Do mléka vmícháme obyčejný cukr, lehce ho osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání uvaříme kaši. Odstavíme ji z ohně, zakryjeme fólií, aby se na ní neutvořil škraloup, a necháme vychladnout.
Pak do kaše vmícháme vejce, vanilinový cukr a mouku a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme ho na malé kousky a v dlaních je vytvarujeme do kuliček. Vložíme je do vroucí lehce osolené vody a vaříme 6 - 8 minut.
Knedlíčky vyjmeme z vody, necháme odkapat, celé je obalíme nejprve v rozpuštěném másle, pak v rozdrcených cukrářských piškotech a podáváme. Zbylé rozpuštěné máslo a rozdrcené piškoty podáváme v mističkách, aby si je mohl každý ještě doplnit.
Poznámka k receptu
Knedlíčky na talířích ještě pocukrujte a doplňte čokoládovou nebo ovocnou omáčkou (toppingem) a šlehačkou.
Načítám komentáře...