Rýžové knedlíčky s jahodovou zavařeninou

Seznam surovin

Na jahodovou zavařeninu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy vyklopíme mléčnou rýži, přidáme rozemleté nebo rozmixované rýžové vločky, vejce, mouku, rohlík nakrájený na drobné kostičky a špetku soli, dobře promícháme a těsto necháme asi 15 minut odpočinout.

Jahody omyjeme, zbavíme lístků a nakrájíme je na plátky. Asi 20 plátků si necháme stranou na ozdobení, zbylé plátky vložíme do kastrolu, přidáme víno, med, hřebíčky a kardamom a povaříme do zhoustnutí.

Z připraveného těsta vykrojíme lžičkou malé oválné knedlíčky (nočky), které vkládáme do vroucí mírně osolené vody, opatrně je promícháme a zvolna vaříme asi 5 minut.

Na talíře rozdělíme nejdříve jahodovou zavařeninu, položíme do ní uvařené a odkapané knedlíčky (můžeme je předem napíchnout na ozdobné špejle), posypeme je pistáciemi, pocukrujeme, doplníme plátky jahod a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...