Tvarohové knedlíčky s dušenými jahodami
Seznam surovin
- tvaroh měkký 350 gramů
- rohlík 1 kus (bez kůrky)
- vejce 1 kus
- sůl
- mléko 1 decilitr
- dětská krupice 4 lžíce
- máslo 20 gramů (změklé)
- smetana na šlehání 100 gramů (na ozdobení)
Na dušené jahody:
- jahody 400 gramů (nakrájené)
- cukr 100 gramů
- rum 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžička
- citronová kůra 1/2 lžičky (strouhaná)
Postup přípravy
Rohlík nakrájíme na plátky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Tvaroh vložíme do mísy, přidáme dětskou krupičku, vejce, máslo, lehce vymačkaný namočený rohlík a špetku soli a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout.
Mezitím omyjeme jahody, nakrájíme je a vložíme do kastrolu. Přidáme cukr, rum, citronovou šťávu a kůru a za občasného promíchání jahody podusíme doměkka.
Z připraveného těsta vytvarujeme malé knedlíčky, které vložíme do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou, opatrně je promícháme a zvona vaříme asi 5 minut.
Hotové knedlíčky vyjmeme z vody, necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, přelijeme podušenými jahodami, doplníme ušlehanou smetanou a podáváme.
Načítám komentáře...