Tvarohové knedlíčky s jahodovým přelivem
Seznam surovin
- jahody 250 gramů (nebo jiné ovoce)
- šťáva citronová
- cukr
- máslo 40 gramů
- žloutek 1 kus
- tvaroh měkký 250 gramů
- sůl
- citronová kůra 1/2 lžičky (nastrouhaná)
- dětská krupice 60 gramů
- bílek 1 kus
Postup přípravy
Nakrájejte nebo rozmačkejte jahody (může být i jiné ovoce, např. i mražené), zakapejte citronovou šťávou, posypte podle chuti cukrem a rozmíchejte.
Utřete změklé máslo se žloutkem, vmíchejte měkký tvaroh, špetku soli, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, dětskou krupičku a nechte stát 10 minut. Pak vmíchejte do směsi sníh z bílku. Lžící vykrajujte z těsta nočky, vkládejte je do vroucí vody a vařte, až vyplavou na hladinu.
Poté je vyndejte děrovanou naběračkou, rozdělte na talířky, přelijte jahodami a pocukrujte.
Načítám komentáře...