Tvarohové knedlíčky s omáčkou
Seznam surovin
- máslo 50 gramů
- vejce 1 kus
- chléb toastový 3 plátky (světlý)
- tvaroh měkký 500 gramů (hustý)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce (na pomoučení)
- meduňka 10 lístků (na ozdobu)
- sůl
- mouka pšeničná hrubá 50 gramů
- cukr 3 lžíce
Na omáčku :
- jahody 350 gramů (mražené)
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce (40%)
- cukr moučkový 4 lžíce
Postup přípravy
Jahody nasypeme do kastrůlku, zalijeme rumem, přisypeme cukr a zvolna je rozvaříme na hustou omáčku.
V sekacím strojku rozsekáme plátky chleba bez kůrky na drť. Do mísy dáme tvaroh, vmícháme do něj změklé máslo, přidáme mouku, drť z toastového chleba, vejce a špetku soli a vše opatrně promícháváme vařečkou, dokud se suroviny nespojí a těsto nezačne tuhnout.
Těsto na pomoučeném válu rozválíme na váleček o průměru asi 3 cm a rozdělíme jej na 12 kousků, z nichž vytvarujeme knedlíčky. Do kastrolu nalijeme vodu, osolíme ji a přidáme 3 lžíce cukru. Vodu přivedeme k varu, opatrně do ní vložíme knedlíčky a vaříme je asi 8 minut. Na talíři knedlíčky doplníme omáčkou a ozdobíme čerstvou meduňkou, popřípadě kousky čerstvých jahod.
Načítám komentáře...