Tvarohové knedlíčky s třešněmi
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů (hustý, ne z vaničky)
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
- máslo 50 gramů
- vejce 1 kus
- cukr 3 lžíce
- krupice 2 lžíce
- sůl
- mouka (na vál)
Na náplň:
- třešně 30 kusů
- čokoláda hořká 30 gramů
Na posypání a přelití:
- omáčka 5 decilitrů (Tatra Creme Šodó)
- sušenky 2 lžíce (čokoládové, drcené)
- máslo 1 lžíce
- cukr moučkový
Postup přípravy
V míse smícháme tvaroh s moukou a krupičkou, přidáme změklé máslo, vejce a špetku soli a vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na 30 kousků.
Sušenky rozdrtíme a opražíme na másle dokřupava. Třešně zbavíme pecek a pokud u nich drží stopka, necháme ji s třešní. Místo pecky vložíme do každé třešně malou kostičku hořké čokolády a třešně opatrně zabalíme do těsta tak, aby stopky koukaly ven. Knedlíčky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, do které jsme přidali 3 lžíce cukru, lehce promícháme a vaříme na mírném ohni asi 8 minut.
Uvařené odkapané knedlíčky rozdělíme na talíře, doplníme teplou omáčkou a posypeme sušenkovými drobečky a moučkovým cukrem, případně ještě dozdobíme lístky máty nebo meduňky.
Načítám komentáře...