Tvarohové knedlíčky z Hané
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- veka 120 gramů
- máslo 60 gramů
- vejce 1 kus
- sůl
- tvaroh tvrdý 80 gramů (nastrouhaný, na posypání)
Na omáčku:
- višně 250 gramů (vypeckované)
- cukr 3 lžíce
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
Postup přípravy
Veku nakrájíme na kostičky a osmažíme na polovině másla dozlatova. V míse smícháme tvaroh, vejce, mouku a zbylé změklé máslo a vypracujeme jemné těsto, do kterého vmícháme opečené kostičky veky.
Těsto rozdělíme na malé kousky a utvoříme z nich v dlaních knedlíčky. Vložíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 7 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře a doplníme omáčkou.
Omáčka: Cukr svaříme s 1,5 dl vody, přidáme višně a vaříme asi 5 minut. Škrobovou moučku rozmícháme se třemi lžícemi vody, přilijeme k višním a mícháme do zhoustnutí. Omáčku ještě krátce povaříme a podle chuti přisladíme (pro dospělé můžeme přidat i 2 lžíce višňového likéru).
Načítám komentáře...