Tvarohové knedlíčky z Hané

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Veku nakrájíme na kostičky a osmažíme na polovině másla dozlatova. V míse smícháme tvaroh, vejce, mouku a zbylé změklé máslo a vypracujeme jemné těsto, do kterého vmícháme opečené kostičky veky.

Těsto rozdělíme na malé kousky a utvoříme z nich v dlaních knedlíčky. Vložíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 7 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře a doplníme omáčkou.

Omáčka: Cukr svaříme s 1,5 dl vody, přidáme višně a vaříme asi 5 minut. Škrobovou moučku rozmícháme se třemi lžícemi vody, přilijeme k višním a mícháme do zhoustnutí. Omáčku ještě krátce povaříme a podle chuti přisladíme (pro dospělé můžeme přidat i 2 lžíce višňového likéru).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...