Tvarohové knedlíky s rozinkami
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 400 gramů
- vejce 1 kus
- mléko 2 decilitry (vlažné)
- cukr vanilkový 1 balíček
- droždí 21 gramů (1/2 kostky)
- sůl
- mouka (na vál)
- cukr moučkový (na posypání)
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
Na náplň:
- tvaroh měkký 200 gramů
- rozinky 100 gramů (namočené 2 dny v rumu)
- cukr 50 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- pudinkový prášek vanilkový 1 lžíce
Na piškotovou drť:
Postup přípravy
Všechny přísady na náplň dobře promícháme.
V míse rozmícháme rozdrobené droždí se špetkou cukru a soli, přidáme část mouky, mléko, vejce a zbylý cukr a promícháme. Za postupného přisypávání zbylé mouky vypracujeme hladké pružné těsto, které se nepřichytává na stěny mísy a necháme ho vykynout 45 minut.
Pak z těsta lžící odkrojíme kousky, které na pomoučeném válu rozválíme do větších placiček. Na každou dáme lžíci náplně, těsto zabalíme a v dlaních zakulatíme. Knedlíky necháme ještě asi 7 - 10 minut vykynout, pak je vložíme do vroucí lehce osolené vody a vaříme asi 9 - 10 minut.
Mezitím opatrně ostrým zubatým nožem nakrájíme piškoty na proužky a krátce je osmažíme na rozehřátém másle.
Uvařené knedlíky rozdělíme na nahřáté talíře, posypeme osmaženou piškotovou drtí a pocukrujeme.
Poznámka k receptu
Použijte měkký tvaroh balený v papíru. Tvaroh ve vaničce obsahuje dost vody.
Kdo chce, může ještě knedlíky ozdobit šlehačkou nebo cukr na posypání smíchat s troškou mleté skořice.
Načítám komentáře...