Tvarohovo-borůvkové knedlíky v hrníčku
Seznam surovin
- borůvky 300 gramů
- tvaroh tvrdý 250 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- máslo 100 gramů
- mléko 250 mililitrů
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- sádlo (na vymazání)
- smetana zakysaná 250 gramů
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
1. vejce rozklepněte, oddělte žloutky a dejte je do mísy. do mísy přidejte mouku, mléko, máslo, špetku soli a vypracujte hladké těsto. Z bílků ušlehejte sníh, který vmíchejte na závěr.
2. Hrnky o objemu 250ml vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou. do každého vložte vrstvu těsta a pak borůvky, dokud je nezaplníte do ¾. poslední vrstvu obsahu musí tvořit těsto.
3. do hrnce vložte pařák, čím širší hrnec, tím lepší. na pařák vyskládejte naplněné hrnky a nádobu zalijte vodou do poloviny výšky hrnků. přikryjte pokličkou a vařte alespoň 30 minut od bodu varu.
4. Hotové knedlíky vyklepněte z hrnků a při servírování nakrájejte na plátky. polijte zakysanou smetanou a posypte cukrem.
Poznámka k receptu
Během vaření v hrnečcích se všechny chutě ingrediencí krásně spojí. rovnoměrně se v nich promíchá těsto s borůvkami, navíc příprava je opravdu rychlá.
Načítám komentáře...