KOZÍ JOGURT S DOMÁCÍ GRANOLOU A JAHODAMI
Seznam surovin
Granola:
- ovesné vločky 400 gramů
- mouka celozrnná 2 lžíce (nejlépe špaldová)
- olej 2 lžíce
- zavařenina 4 lžíce (domácí)
- med 5 lžic
- semínka slunečnicová 100 gramů
- semínka dýňová 100 gramů
- semínko lněné 50 gramů
- ořechy vlašské (nebo mandle, dle chuti)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 170°C. Ve větší míse smíchejte vločky s moukou a špetkou soli. Přilijte olej, med a zavařeninu (výborně se hodí trpká brusinková). Dobře promíchejte. Přidejte semínka, ořechy a důkladně směs promněte.
2. Na dva plechy rozložte pečicí papír a vločkovou směs na něj rovnoměrně rozprostřete. Pečte maximálně 30 minut, až je granola zlatavá. Nejméně třikrát během pečení vše promíchejte, aby se směs opekla ze všech stran. Po vyjmutí plechů z trouby nechte směs doschnout. Granolu, kterou nespotřebujete, můžete přesypat do dózy a uskladnit.
3. Do snídaňové misky naskládejte na čtvrtky nakrájené jahody, posypte je vrstvou granoly a přelijte čtyřmi lžícemi jogurtu. Na závěr posypte granolou a ozdobte rozkrájenými jahodami.
Načítám komentáře...