Krupicové noky v jahodové omáčce
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
- vejce 2 kusy
- dětská krupice 60 gramů
- máslo 50 gramů
- mléko 2 lžíce
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový 2 lžíce (na posypání)
Na omáčku:
- jahody 400 gramů (mražené)
- cukr krupice 10 gramů
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžička (maizena)
Postup přípravy
V misce utřeme žloutky se změklým máslem, vmícháme tvaroh, mléko, krupičku a špetku soli a nakonec opatrně tuhý sníh ušlehaný z bílků. Z takto připravené hmoty vykrajujeme lžící nočky a vpouštíme je do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na hladinu (asi za 5 - 8 minut), jsou hotové. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme odkapat.
Jahody nasypeme do kastrůlku, pocukrujeme a necháme chvíli stát. Pak je přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme 8 - 10 minut. Na poslední minutu přilijeme k jahodám škrob rozmíchaný se 3 lžícemi vody.
Omáčku rozdělíme do talířů, přidáme nočky a podle chuti každou porci ještě posypeme cukrem.
Načítám komentáře...