Kynuté lívance

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy nalijte vlažné mléko, rozdrobte do něj droždí, přisypte mouku se solí a cukr. Přidejte vejce a vymíchejte hladké řidší těsto. Přikryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout.

2. Na pánev nalijte trochu přepuštěného másla a rozetřete štětečkem nebo mašlovačkou po celé ploše. Opatrně na pánev nalévejte těsto na jednotlivé lívance, nemíchejte s ním, aby „nespadlo“. Pomocí lžíce vytvarujte kolečka a na mírném plameni smažte po obou stranách dozlatova.

3. Ještě horké lívance obalujte ve směsi cukru a skořice a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

  • Originální filmový recept začíná slovy: „Připrav sobě hroudu kvasnic, vejce, cukr, hladkou mouku, vlažné mléko… a sůl.“ Werich s Burianem vařili bez soli, my ji naštěstí máme. A na rozdíl od nich se nám lívance vždycky povedou.
  • Ingredience na 20 kusů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...