Lívance
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- cukr 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- vejce 1 kus
- mléko 200 mililitrů
- olej 3 lžíce
- sůl 1 špetka
- marmeláda (Fruit Dessert Hamé Sweet)
Postup přípravy
Všechny suché suroviny dobře smícháme, v jiné nádobě rozmícháme vejce, mléko a olej. Směs s mlékem přidáme k suchým surovinám, zpracujeme do hladkého těsta a několik minut necháme odpočinout.
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a při nízké teplotě opatrně smažíme (rychle ztmavnou). Otočíme, jakmile není vrchní strana už tekutá, a druhou stranu pečeme také dozlatova. Servírujeme spolu s Fruit Dessertem.
Načítám komentáře...