Lívance s cukrem a skořicí
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- mléko 250 mililitrů (vlažné )
- cukr krupice 40 gramů
- droždí 15 gramů
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
- máslo 1 plátek (na smažení )
- cukr krupice 1 lžíce (na hotové lívance )
- cukr moučkový 1 lžíce (na hotové lívance )
- skořice 1/2 lžičky (na hotové lívance )
- máslo 1 plátek (rozpuštěné )
Postup přípravy
Do mísy robotu nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mouku, sůl a vajíčka. Hákem umícháme hladké řídké těsto a necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem. Jakmile těsto vykyne, tak ho nemícháme.
Pánev vytřeme máslem. Lžící nabereme těsto a na pánvi vytvoříme lívance. Pečeme na středním stupni z obou stran.
Na obalení lívanců si rozpustíme máslo. V míse smícháme skořici a oba cukry. Lívance si slabě potřeme máslem a obalíme ve směsi.
Načítám komentáře...