Lívance s jahodami

Seznam surovin

Na lívance:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy prosejte obě mouky s práškem do pečiva, přidejte špetku soli, vejce, kefír, cukr a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto konzistence řídké kaše. V pánvi rozpalte olej, máslo nebo jejich kombinaci a lžící nanášejte těsto. Opékejte z obou stran dozlatova.

2. Smetanu smíchejte s likérem, cukrem a vyšlehejte ji dotuha, pak ji opatrně smíchejte se zakysanou smetanou. Hotové lívance podávejte s kopečkem krému a čerstvými jahodami nebo marmeládou.

Poznámka k receptu

Lívance patří k létu. Vyzkoušejte ty se špaldovou moukou a kefírem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...