Lívance se skořicovým másLem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- mléko 300 mililitrů (polotučné)
- vejce 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- cukr krystal 1 lžíce
- med 1 lžíce (+ k podávání)
- sůl 1 špetka
- máslo (na smažení)
Skořicové máslo:
- máslo 80 gramů (změklé)
- skořice 1 lžička (mletá)
- cukr třtinový 2 lžičky
Postup přípravy
1. Změklé máslo promíchejte v misce se skořicí a cukrem, vytvarujte váleček, zabalte do fólie a v lednici nechte ztuhnout.
2. do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli, přidejte cukr, vejce a promíchejte. Za stálého míchání přilévejte mléko a nakonec vmíchejte med. na pánvi rozpalte máslo, naběračkou nalévejte těsto a placičky z obou stran osmažte dozlatova. podávejte naskládané do komínku, přelité medem a s kolečkem skořicového másla.
Poznámka k receptu
Tip: ochucené máslo se hodí i do pečení nebo na omaštění kaší. experimentujte s kořením a připravte si chuť přímo na míru.
Načítám komentáře...