Lívanečky s ovesnými vločkami
Seznam surovin
- vejce 1 kus
- cukr 1 lžička
- mléko kefírové 2 hrnky
- sůl 1 špetka
- olej 1 lžíce (orientační množství, na pečení)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
- ovesné vločky 1 hrnek
Na přílohu:
- smetana zakysaná 1 hrnek
- jahody 1/2 hrnku (krájené, případně maliny, borůvky)
- cukr
Postup přípravy
V míse rozkvedláme vejce s kefírem a prosátou moukou. Přidáme ovesné vločky, cukr, sůl a prášek do pečiva a vymícháme hladké těsto, které necháme 5 minut odpočinout. Jahody nebo jiné ovoce promícháme s cukrem a zakysanou smetanou.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, nalijeme na ni malou naběračkou těsto do tvaru lívanečků a pozvolna je usmažíme z obou stran dozlatova. Tak pokračujeme, až spotřebujeme všechno těsto.
Hotové lívanečky rozdělíme na talíře a každý ozdobíme kopečkem proslazeného ovoce se smetanou nebo ovocnou směs podáváme zvlášť v misce.
Poznámka k receptu
Nahraďte smetanu rozšlehaným měkkým tvarohem z vaničky a místo cukru použijte med.
Načítám komentáře...