Makové lívance
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- brambory 450 gramů
- mléko 2,5 decilitru
- vejce 1 kus
- olej 1 lžíce
- mák 2 lžíce (nemletý)
- sůl 1 špetka
- olej 5 lžic (na smažení)
- povidla 4 lžíce (švestková, na pomazání)
- tvaroh tvrdý 1 hrnek (strouhaný, na posypání)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Smícháme je s hladkou moukou a mlékem rozšlehaným s olejem, vejcem a solí. Nakonec přisypeme mák.
Vše dobře promícháme. Lívanečník potřeme olejem. Do rozpáleného lívanečníku naběračkou vlijeme po trošce těsta a placky usmažíme z obou stran dozlatova.
Ještě horké lívanečky potřeme povidly, posypeme tvarohem a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Chcete-li mít lívanečky pěkně nadýchané, vmíchejte do mouky 1 lžičku kypřicího prášku.
Načítám komentáře...