Nákyp z ricotty s kardamomem
Seznam surovin
- sýr Ricotta 3 balení (balení po 250 g)
- cukr 1,5 hrnku
- smetana na vaření 1 hrnek
- mléko sušené 1/4 hrnku
- kardamom 9 kusů (tobolky)
- mandlové lupínky 2 lžíce
Postup přípravy
Stranou dáme 3 lžíce cukru. Kardamom vyloupeme z tobolek a zrnka rozdrtíme v hmoždíři nebo semeleme v mlýnku na koření.
Sýr smícháme se sušeným mlékem, cukrem a špetkou kardamomu odpovídající asi jedné tobolce. Směsí naplníme skleněný pekáček a při teplotě 170 °C pečeme nákyp asi 30 minut.
Vytáhneme z trouby, posypeme mandlemi a necháme hodinu chladnout. Smetanu smícháme se zbylým cukrem a kardamomem, přelijeme jí vrch nákypu a necháme vychladnout.
Načítám komentáře...