Nudlový nákyp s čokoládou
Seznam surovin
- nudle vaječné 200 gramů
- čokoláda hořká 100 gramů
- smetana 100 mililitrů (nebo mléko)
- vejce 4 kusy
- máslo 30 gramů
- cukr třtinový 50 gramů
- citronová kůra 1 lžička
- sirup malinový 3 lžíce (nebo rozmačkané maliny s cukrem, na přelití)
Postup přípravy
Čokoládu drobně nakrájejte nožem, dejte do mísy, přidejte máslo a citronovou kůru. Ve vroucí mírně osolené vodě uvařte doměkka nudle, sceďte je a horké nasypte do mísy. Zalijte horkým mlékem a dobře rozmíchejte (až se čokoláda i máslo rozpustí a dobře promísí s nudlemi). Nechte trochu zchladnout.
Ušlehejte z bílků a citronové šťávy sníh a zašlehejte do něho cukr. Do nudlí vmíchejte žloutky a ušlehaný sníh. Těstem naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou dortovou nebo nákypovou formu, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 45 minut.
Podávejte teplé, přelité malinovým nebo višňovým sirupem nebo rozmačkanými malinami s cukrem.
Načítám komentáře...