Čokoládová quinoa
Seznam surovin
- quinoa 170 gramů
- mléko 480 mililitrů
- kakao 2 lžíce
- čokoláda hořká 50 gramů
- med (nebo javorový sirup podle chuti)
- kokosové lupínky (nebo čerstvé ovoce k podávání)
Postup přípravy
1. Quinou důkladně propláchněte vroucí vodou a pak ji asi 3 minuty nasucho opékejte v hrnci, zalijte ji mlékem a za občasného míchání vařte asi 20 minut, aby nasála všechnu tekutinu.
2. Stáhněte hrnec z plotny a do horké quinoy přidejte kakao a nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se zcela nerozpustí, ochutnejte a podle potřeby přislaďte medem nebo javorovým sirupem. Podávejte s kokosovými lupínky nebo čerstvým ovocem.
Poznámka k receptu
I když quinoa nasladko chutná jako hříšný čokoládový dezert, je ve skutečnosti plná bílkovin a nabije vás energií na celý den. Je výrazná, hutná a perfektně k ní pasuje i čerstvé ovoce - teď třeba banán, v sezoně jahody, maliny nebo borůvky.
Načítám komentáře...