Jahelník

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jáhly propereme několikrát vroucí vodou. Přendáme je do kastrolu a zalijeme 7 dl vroucí vody, přidáme lžíci másla a vaříme 15 - 20 minut. Kaši necháme vychladnout.

Švestky omyjeme, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut bobtnat. Poté je scedíme, necháme v sítu odkapat a překrájíme na poloviny. Zapékací misku vymažeme zbylým máslem a vysypeme strouhankou.

Cukr se žloutky vyšleháme do pěny, bílky se špetkou soli do hustého sněhu. Jáhlovou kaši promícháme se žloutkovou hmotou, ochutíme skořicí a pak do ní zlehka vmícháme sníh. Na dno pekáčku rozetřeme polovinu těsta, poklademe švestkami, zakryjeme zbylým těstem a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 55 minut. Hotový jahelník poprášíme moučkovým cukrem.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...